Kalastusluvat ja kalastaminen

Roineen-Mallasveden-Pälkäneveden kalastusalueella viehekalastus useilla vavoilla onnistuu helposti laajoilla yhtenäislupa-alueilla Roineella ja Mallasvedellä. Yhdellä vavalla kalastaja voi myös lunastaa Länsi-Suomen läänin viehekalastusmaksun. Onginta ja pilkintä ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia lukuun ottamatta erikoiskohteita kuten Kaivannon kanava. Kaivannon kanavalle kalastuslupia voi ostaa verkkokaupan kautta: http://www.kalapassi.fi/selaus/36 ( myös hinnat nähtävillä) tai Kaivannon molemmista grilli-kahvioista.

Osakas/kalastuskunnat myyvät alueillensa verkko- ym. pyydyslupia ja ravustuslupia (kts. yhteystiedot järviallaskohtaisesta kartasta). Roineen osakaskunnan luvat ovat myynnissä myös Kalapassin verkkokaupassa: http://www.kalapassi.fi/selaus/31 . Roineen kalastusesite on ladattavissa täältä (PDF). Mikäli ostat Roineen osakaskunnan osakkaille myymiä lupia, tarvitset verkkokauppaan kiinteistösi rekisteritunnuksen, jonka löydät esimerkiksi kiinteistöverolapusta tai kansalaisen karttapaikasta.

Roineen ja Mallasveden Kalapassin lupa-alueet

Roineella ja Mallasvedellä on kalastusalueen ja osakaskuntien muodostamat yhtenäislupa-alueet. Lupa-alueet kattavat suurimman osan reittivettä. Sallitut kalastusmuodot heitto- ja vetouistin, perho, pilkki ja onki. Vaparajoitus on 3 vapaa/kalastaja, enintään 6 vapaa/vene. Huomaa, että lupa on henkilökohtainen, eikä ostamalla kaksi lupaa saa nostettua kalastajakohtaista rajoitusta 3 vapaa/kalastaja. Kalapassi-luvan lisäksi kalastajalla voi olla käytössä läänin viehekalastusoikeudella yksi lisävapa.

Luvat ovat lunastettavissa Kalapassin verkkokaupan kautta osoitteessa: http://www.kalapassi.fi/selaus/11

Lisätietoja lupa-alueesta myös: http://www.kuhamaa.fi/jarvet/roine

Järvelle pääsy:

Linkin takana on esitelty Pirkanmaan veneenlaskuluiskat sekä laadittu ajo-ohjeet koordinaatteineen:

http://www.kuhamaa.fi/veneluiskat/